De Tosti naar Aruba

Het is officieel ‘Spugen op de tosti van Hans’ gaat in de week van 19 januari 2015 naar Aruba om het verhaal over sexual harassment te vertellen op de Universiteit van Aruba. Daarnaast regelt de Universiteit van Aruba nog een aantal afspraken voor mij met organisaties op Aruba die zich inzetten voor violence against women. Op deze manier krijgt ‘Spugen op de tosti van Hans’ een nog beter beeld van wat vrouwen die met seksuele intimidatie en seksueel geweld te maken krijgen, doormaken. In het verhaal besteed ik aandacht aan mijn persoonlijke ervaring met seksuele intimidatie op de werkvloer en de enorme impact hiervan, maar ook aan hoe advocaten, vertrouwenspersonen, rechters en collega’s hebben gehandeld. Hoe slachtoffers slecht zijn beschermd door de wet in Nederland en de dader(s) makkelijk wegkomen met hun daden. Het verhaal gaat in op preventie voor bedrijven en hoe een slachtoffer hulp kan zoeken om de negatieve spiraal van de intimidatie te doorbreken en kan breken met de schaamte en schande die het slachtoffer is aangedaan. Het belang van een onafhankelijk onderzoek en de zoektocht naar erkenning en hoe die te krijgen, dit omdat het zo essentieel is voor een herstel.

Kortom met het verhaal probeer ik via ‘Spugen op de tosti van Hans’ seksuele intimidatie op de werkvloer bespreekbaar te krijgen en met het taboe te breken. Kijk uit naar alle nieuwe ontwikkelingen, ideeën en/of suggesties zijn altijd welkom via info@spugenopdetostivanhans.nl of via karin@spugenopdetostivanhans.nl

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op De Tosti naar Aruba

  1. Zoe Vespa schreef:

    Weer een nieuw woord geleerd ‘BELIAL’. Meneer Hans vind ik te veel eer. Hans Belial is mooier. Zo heeft hij een nieuwe achternaam gekregen. betekenis: Hans ‘Zonder waarde’.
    Liefs, Karin

Geef een reactie