Het aangrijpende verhaal van Arianne

Via onderstaande link het verhaal van Arianne. Een dappere 25 jarige Arubaanse die aan het eind van mijn lezing op de Universiteit van Aruba opstond.

Arianne, zelf slachtoffer van seksuele intimidatie op de werkvloer, herkende zich in het verhaal van ‘Spugen op de tosti van Hans’. Het was goed om te zien dat de lezing Sexual Harassment in the Workplace mensen zoals Arianne de moed gaf om haar ervaring te delen. Daarnaast was het voor mij een bevestiging, de lezing deed zijn werk en raakte mensen in hun hart. Het belang van het delen van ervaringen is dat het op deze manier duidelijk wordt wat er echt op de werkvloer gebeurd. Niet alleen de (seksuele) intimidatie zelf, maar ook wat het vervolg is wanneer er intern en/of extern een melding van seksuele intimidatie wordt gedaan. Pas wanneer slachtoffers en/of omstanders deze ervaringen naar buiten brengen wordt inzichtelijk gemaakt hoe groot het probleem van (seksuele) intimidatie op de werkvloer nu werkelijk is. Alleen op deze manier kan met een taboe als (seksuele) intimidatie worden gebroken.

Na de lezing heb ik lang met Arianne gesproken, ze wilde graag haar ervaringen op papier zetten en ik heb haar beloofd dit op het tosti-blog met jullie te delen. Ik ben enorm trots op Arianne en ik hoop dat zij in Aruba een voorbeeld mag zijn voor anderen die zich weer in haar verhaal herkennen en via Arianne de moed weten te vinden naar buiten te treden, hoe moeilijk dit ook is.

De namen die Arianne genoemd heeft heb ik uit zorg voor Arianne weggehaald.

Arianne haar verhaal over seksuele intimidatie op de Arubaanse werkvloer

 

 

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie