Campagne tegen intimidatie op de werkvloer

Op maandag 1 juni 2015 is de campagne ‘Herken Pesten’ van de overheid van start gegaan. Een campagne die intimidatie op de werkvloer tegen moet gaan. Voor mij dekt het woord pesten de lading niet wanneer je het hebt over mensen die van de werkvloer worden geïntimideerd, pesten wordt door veel mensen geassocieerd met het schoolplein (hierover meer in het volgend blog, week van 1 juli 2015).

‘Spugen op de tosti van Hans’ was bij de start aanwezig om aandacht te vragen voor alle slachtoffers die van de werkvloer worden geïntimideerd en slachtoffers van seksuele intimidatie in het bijzonder, want intimidatie op de werkvloer bestaat voor een groot deel uit seksuele intimidatie. Seksuele intimidatie treft niet alleen vrouwen, maar zeker ook mannen. Daarnaast is er ook nog zoiets als same-sex intimidatie, het gaat dus veel verder dan menigeen denkt.

‘Spugen op de tosti van Hans’ was aanwezig bij:

 

Minster Lodewijk Asscher van Sociale Zaken, Tweede Kamer Den Haag, donderdag 28 mei 2015

Minster Lodewijk Asscher van Sociale Zaken, Den Haag bij  Tweede Kamer op 28 mei 2015

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Campagne tegen intimidatie op de werkvloer

  1. Gerrit Hartholt schreef:

    Tip: vermeld bij de respectievelijke URL’s de tijd. Bij de URL naar de uitzending van NOS radio 1 juni 2015, komt dan bijvoorbeeld te staan 39 min 15 sec (of 39:15) en mogelijk nog een tijd (kan een stukje niet vinden op dit moment). M.b.t. de uitzending van lunchroom 1 juni 2015, het was leuk om daarbij aanwezig te zijn ook al is het onderwerp minder leuk. De uitdaging is om alle gedonder en gedoe om te zetten in positieve daden, lees het oplossen van problemen nu en het voorkomen van nieuwe problemen. Groet Gerrit Hartholt.

Geef een reactie