Bewustwording voor de gevolgen van het pesten

Pesten
Aandacht voor de gevolgen van pesten is erg belangrijk en het creëren van bewustwording mede een belangrijk preventiemiddel. Het is daarom noodzakelijk om zo vroeg mogelijk te starten met het corrigeren van het pesten in (onder andere) het onderwijs, om de gevolgen van pesten uit te leggen. Niet alleen voor het slachtoffer, maar ook voor de dader en de groep eromheen. Door het onderwerp pesten te duiden en bespreekbaar maken op jonge leeftijd creëren we een bewustwording waar iedereen mee geholpen is: het slachtoffer, de pester en de omstanders. In de week tegen pesten wordt aan pesters, slachtoffers, docenten, ouders, broers en zussen, onze samenleving -voor altijd- aandacht gevraagd voor het onderwerp stop pesten. Laten we met elkaar deze aandacht echt vasthouden en proberen om pestgedrag vroegtijdig te signaleren, niet bang te zijn om pestgedrag te benoemen of tegen op te treden en wellicht hiermee voorkomen dat een pester zich doorontwikkeld naar een afgestudeerde werkvloer-hufter.

Agressie, geweld en intimidatie
Er is a
andacht nodig voor de gevolgen van agressie, geweld en seksuele intimidatie op de werkvloer, hier moeten we in de week tegen werkstress van 16-19 november om vragen. Hoe vaak hebben we met elkaar afgesproken hier de schouders onder te willen zetten. De arbeidsinspectie (SZW), toezichthouder voor wat betreft het naleven van de ArboWet, het is helaas niet voldoende. Het gepast straffen van een pester op school en het strafbaar stellen van agressie, geweld en seksuele intimidatie op de werkvloer is de bescherming een slachtoffer nodig heeft. Voor het herstel van deze vorm van werkstress is erkenning d.m.v. straf voor de dader zelf (en niet het bedrijf) noodzakelijk. Je zet tenslotte ook niet de hele school in de hoek wanneer de pester ter verantwoording geroepen wordt, of doen we dat wel…

 

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie